E-klasse cabriolet gespot in productiestaat

De CLK moet zowat de symbolische grootvader zijn van het Mercedes gamma want ondanks een hoop technische updates en een lichte uiterlijke facelift kunnen ze niet wegsteken dat het hier nog steed om hetzelfde ontwerp gaat van pakweg 10 jaar geleden. De styling van de nieuwe zal opnieuw dicht aanleunen bij de E-klasse en doet beroep op een stoffen dak om op die manier de ruimte en het gewicht te verbeteren. De enige duidelijke uiterlijke verschillen met de coupé zijn uiteraard het dak, koffer en de achterste zijpanelen. Details kennen we nog niet, al lijkt Mercedes een hoop technische hebbedingetjes te introduceren op deze cabrio.

Zo zien we een kleine spoiler bovenop de voorruit die de aërodynamica zou moeten verbeteren om zo de goede luchtweerstand van de Coupé niet zomaar teniet te doen. Mogelijk zou de spoiler aanpasbaar zijn, om zo zelf te kunnen kiezen hoeveel je van het cabrio gevoel wil hebben. De nekblazers zoals we die kennen van de SL zouden ook hier hun intrede doen en dit voor alle passagiers.

E-klasse cabriolet
E-klasse cabriolet

via: autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
technopatat 16:48
afbeelding van technopatat

wil je zeggen dat dit de oude clk is met een andere body, zoals ze gedaan hebben met de clc en de Sl, en enkele andere technische aanpassingen ... ik dacht dat de E-coupé echt een nieuwe auto was op basis van de nieuwe E ...

technopatat 16:49
afbeelding van technopatat

ohja, ot: echt een mooie wagen in mijn ogen! mogen ze hier direct parkeren :)! en die cabriolet maakt het enkel nog mooier in mijn ogen ;)

audifiel 18:13
afbeelding van audifiel

deze ziet er toch goed uit!? ik vind trouwens dat de hele e familie er goed uitziet!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws