Opfrisbeurt voor de XC90 in 2010

Volvo heeft bekend gemaakt de XC90 een opfrisbeurt te geven in 2010. Normaal zou die facelift al eerder moeten verschijnen, maar de troebele tijden die Volvo momenteel kent heeft het project wat doen vertragen. Maar goed, Volvo lijkt er door te komen en schotelt ons iets nieuws voor. Hoewel "nieuws" niet te letterlijk in mond mag worden genomen. Op eentje na. Want de meest voorname en grootste verandering zou zijn, al is dat nog niet zeker, dat men de XC90 enkel in zevenzit configuratie zou meegeven. Op die manier kan er goed gedifferentieerd worden met de vijfzitter XC60. Verdere aanpassingen zouden zich vooral esthetisch voordoen. 

Al heb je bij die esthetische wijzigingen moeilijk om zeven verschillen te vinden. Ik som u toch even de wijzigingen op. Zo heb je, naargelang land waarin je woont, de keuze uit vijf verschillende kleurencombinaties. Er werd eveneens gezorgd voor nieuwe 18inchers, nieuw navigatiesysteem, exclusief lederen interieur en nog kleine details die zich amper laten blijken. Onder de kap zou er eveneens niets veranderen. We zien dus nog steeds de 238pk sterke 3.2l zescilinder, een 315pk sterke 4.4l met 44ONm koppel en een 5-cilinder turbodiesel met 185pk. Weinig nieuws dus, maar voldoende om voor enkele verkoopcijfers extra te zorgen zo lijkt.

 

 

via wcf

Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
technopatat 18:52
afbeelding van technopatat

euhm, V6? volvo maakt toch enkel een flat 6?
http://www.autozone.be/auto/nieuwe-wagens-fiches-d10_76540/nieuwe-wagens...

verder vind ik de velgen wel passen! wij hebben een van de eerste xc90's in ontvangst genomen van de 2008 update en zijn na 2 jaar nog steeds zeer tevreden van deze oerbetrouwbare volvo!

pieter 19:03
afbeelding van pieter

Nooit getwijfeld aan de XC60? Die vind ik een pak knapper.

B4 20:10
afbeelding van B4

Ondanks de leeftijd blijft deze er knap uitzien

technopatat 20:19
afbeelding van technopatat

@ag die was er toen nog niet ;)! en van de SUV's op dat moment (met nog de oude x5 en de nieuwe maar zeer dure ML) was dit de mooiste en best value for money

pieter 20:20
afbeelding van pieter

Die was er inderdaad nog niet. Maar ik bedoelde achteraf, bij de lancering ervan. Nooit iets gehad van, 'damn'... ?

audifiel 20:57
afbeelding van audifiel

ze hebben elk toch een ander publiek! tussen de de basisversies zit een prijsversichil van zo'n aanzienlijke €10 000!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws