Auto van het Jaar 2010: de genomineerden

2010 Car of the Year

Met enige vertraging geven we het bericht mee dat de shortlist voor de Auto van het Jaar 2010 werd bekendgemaakt. De lonlist was reeds eerder bekend, maar omwille van zijn uitgebreidheid minder interessant. Nu zijn uit de 33 kanshebbers nog 7 wagens gekozen. Deze zullen meestrijden voor de uiteindelijke hoofdprijs, een badge en eeuwige roem. Het gaat om volgende wagens:

Citroën C3 Picasso, Mercedes-Benz E-klasse, Opel/Vauxhall Astra, Peugeot 3008, Skoda Yeti, Toyota iQ en Volkswagen Polo. Opvallend is dat naast Opel, de winnaar van vorig jaar, en Volkswagen, die we eigenlijk wel verwachten in zulk een lijst, ook Citroën en Skoda weer een auto in de lijst hebben staan. De award voor 'Auto van het Jaar 2009' heeft de Insignia alvast geen windeieren gelegd, nadien behaalden ze trouwens ook nog een hele hoop andere Europese prijzen. Welke is jouw keuze voor de overwinning?

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Wim 16:18
afbeelding van Wim

Polo, jammer vd prijs

Koen 16:43
afbeelding van Koen

En dan te bedenken dat in 1965 de Ford Mustang nog 3de eindigde en in '66 zelfs een Rolls op 2!!

/Ag 18:38
afbeelding van /Ag

Ik hoop op de E klaase, die is nog het spannends van het rijtje.

audifiel 10:39
afbeelding van audifiel

ik hoop MB e-klasse of Astra. Die IQ is er ondertussen al een jaar en die heeft al geoeg aandacht gekregen met zen concept.

ronald 09:38
afbeelding van ronald

De polo bleumotion 1200 cr tdi, ocharme voor Toyota en Honda hybrides ! Alleen de prijs is nog af te wachten , en ik wacht toch tot deze motor in skoda fabia komt (nieuw model ! )

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws