Volkswagen Polo R in 2011?

Zeg Polo R, denk Polo met Golf GTi-vermogen. Dat moet zowat de achterliggende gedachte zijn bij de nieuwe top-Polo die eind 2011 op de markt moet komen. De motorisatie zou een 1.4 TSI worden, die kan beschikken over 190pk.Dat wordt dan kannibalisme op de Seat Ibiza Cupra, die het met dezelfde motor met 180pk moet doen, en ook voor een Audi S1, waarvan het vermogen voorlopig nog niet bekend is. Een elektronisch sperdifferentieel zorgt ervoor dat de voorwielen het vermogen de baas kunnen. Topsnelheid zou 230km/u zijn, het verbruik schommelt rond de 6,5l/100km. De Duitse catalogusprijs komt op € 22.500, waarmee Volkswagen nogmaals haar competitiviteit inzake prijszetting etaleert. Voor die prijs vind je amper een MINI Cooper JCW.

Bron: Bild.de

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Ponrow 20:58
afbeelding van Ponrow

mmm een hoop leuk klein racegeweld :-p maar voor dat geld heb je toch ook een golf gti? of vergis ik me.

Sven 21:14
afbeelding van Sven

klopt, ik had de verkeerde prijs voor. Het is het aangepast naar de juiste Duitse prijs

Christophe 02:31
afbeelding van Christophe

Ik denk dat de Audi S1 naar Audi-gewoonte een pak extra vermogen zal krijgen (vermogen waarmee het al dan niet overweg kan...), zoals de Audi S3.
En een Polo R met 1.4 TSI, ik zie het mss gebeuren, maar ik zie me er niet van houden. Ben zowieso al niet echt fan van de hothatches als het op ultieme auto aankomt, maar dan vooral: het geluid van een tot op het bot uitgeperste 1.4 zal me nooit bekoren.
Het mag nog zo fijn rijden als het wil, een hothatch vraagt in mijn ogen om minstens een 2.0 viercilinder, al is het maar vanwege het geluid.

Administrator 10:24
afbeelding van Administrator

laat maar komen

audifiel 13:21
afbeelding van audifiel

altijd een leuke aanwinst, voor wie geen golf gti wilt maar het ook niet met een polo 1.2 wil rijden

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws