BMW werkt aan vlottere verkeersstroom

Je kent het wel, je staat lange tijd voor het rode licht, terwijl er niemand uit de andere rijrichtingen komt. Minuten gaan verloren en samen met de tijd vervliegt ook de benzine. BMW heeft dit gezien en wil de verkeersstroom optimaliseren.Ze lanceerden een studie die het voordeel van slimme verkeerslichten nagaat. Die verkeerslichten kunnen verkeerssituaties (file, ongevallen, nachtelijk verkeer) inschatten en daarop anticiperen. Zo kan het verbruik van een BMW 530d zowat gehalveerd worden, beweren ze bij BMW. Ze voegen er wel aan toe dat de resultaten voor optimale omstandigheden gelden, maar geloven wel in een reële daling van het verbruik met 10 tot 15%. Het is een hele nieuwe gedachtengang op een ander niveau dan tot nu toe werd toegepast door de constructeurs, onder andere de Efficient Dynamics. Toch is het zo dat verkeersspecialisten al jaren aan het uitzoeken zijn wat nu precies de juiste oplossing is voor het file-probleem en inefficiënte verkeerslichten en dat dit niet op 1-2-3 zal worden opgelost als een automerk zich komt moeien.

Bron: LeftlaneNews

 

Je kent het wel, je staat lange tijd voor het rode licht, terwijl er niemand uit de andere rijrichtingen komt. Minuten gaan verloren en samen met de tijd vervliegt ook de benzine. BMW heeft dit gezien en wil de verkeersstroom optimaliseren.Ze lanceerden een studie die het voordeel van slimme verkeerslichten nagaat. Die verkeerslichten kunnen verkeerssituaties (file, ongevallen, nachtelijk verkeer) inschatten en daarop anticiperen. Zo kan het verbruik van een BMW 530d zowat gehalveerd worden, beweren ze bij BMW. Ze voegen er wel aan toe dat de resultaten voor optimale omstandigheden gelden, maar geloven wel in een reële daling van het verbruik met 10 tot 15%. Het is een hele nieuwe gedachtengang op een ander niveau dan tot nu toe werd toegepast door de constructeurs, onder andere de

Efficient Dynamics. Toch is het zo dat verkeersspecialisten al jaren aan het uitzoeken zijn wat nu precies de juiste oplossing is voor het file-probleem en inefficiënte verkeerslichten en dat dit niet op 1-2-3 zal worden opgelost als een automerk zich komt moeien.

Bron: LeftlaneNews

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws