GT-R Spec-V komt naar Europa

De Spec V is geen onbekende. Maar een komst naar Europa was tot vandaag onbestaande. Nissan maakte bekend 40 exemplaren richting Europees grondgebied te sturen.

Voor 138.000 euro kan je er met andere woorden eentje in je garage zetten. Grootste verschilpunten met de standaard GT-R zijn de snellere acceleratie, het harder door de bochten en een latere remreactie. Het remmen op zich zal wel harder gaan, om die latere reactie te compenseren. De keramische remmen werden samen met Brembo ontwikkeld. Daarnaast werd er ook een titanium uitlaatsysteem geplaatst en vernieuwde veringen. Ook zien we een nieuwe spoiler achteraan, grille vooraan en nieuwe velgen. Op de velgen na, die uit alumium zijn gemaakt, worden al deze nieuwe onderdelen uit carbon vervaardigd. Allemaal goed voor 60kg gewichtsverlies. De Spec-V is hiermee 1.775kg zwaar.

Onder de kap blijft de 3.8 liter V6 haar job uitstekend uitvoeren. We hebben nog steeds te maken met 478pk. Het koppel steeg wel met 19Nm. Dat brengt het totaal op 606Nm.
Het orderboekje staat open. Eerste leveringen zijn voor April. Go for it...

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
audifiel 19:01
afbeelding van audifiel

puristisch

yannick D 20:32
afbeelding van yannick D

40? waarom geen 400? eindelijk wat performance cars voor een normale prijs en toch met een supergoeie auto rondknallen!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws