Rossion Q1 aast op R8 en 911 Turbo

Amerika heeft er een supercar bij. Het bedrijf Rossion kocht eerder de rechten van de Noble M400 op en heeft daarmee het recht de M400 aan te passen. Met meer dan 300 wijzigingen kunnen we zeggen dat er een zo goed als nieuwe supercar tot stand gebracht werd. De Rossion heeft twee modellen in het visier, de Porsche 911 Turbo en de Audi R8. Om die reden dienden er enkele luxetoestanden toegevoegd te worden. Zo krijgt deze Rossion Q1 elektrische ramen en satelietnavigatie.

Daarnaast werd er gewerkt onder de kap. Daar ging Rossion niet voor de V8, maar wel voor de 3 liter V6 van Noble zelf. De twin-turbo is 450pk sterk en beschikt over 528Nm koppel. Gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak schiet hij in 3.1 seconden naar de 100. Of u en ik het in drie seconden klaar spelen is nog maar de vraag. Want de Q1 beschikt niet over ABS of tractiecontrol.

Momenteel werden de eerste vijftig stuks voor Amerika ter beschikking gesteld. Daarnaast zijn er ook rechtsgestuurde versies richting Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland en Australië gestuurd.

Prijs per stuk zou 95.000 euro bedragen en is daarmee een geduchte concurrent voor de duurdere Porsche en Audi.

Foto's en verdere informatie vinden jullie hier.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws