Volkswagen wil Alfa kopen

Als het nieuws van de vreemd ogende Alfa SUV je nog niet omverwierp, dan hebben we er nog eentje. Volkswagen is van plan om Alfa Romeo weg te kopen uit de Fiat-groep. Volkswagen zou al een tijdje azen op het sportieve Italiaanse merk, om dat samen te laten smelten met SEAT, hun sportieve Spaanse dochter die wel een zetje kan gebruiken. Of we dan binnenkort saaiere Alfa's zullen krijgen, dan wel SEAT's die het hart sneller doen slaan, is nog maar de vraag. Bedoeling van huidig Fiat-topman Marchionne was alvast om het merk weer hoge toppen te laten scheren, met verkoopscijfers van 300.000 stuks per jaar. Als je ziet dat Alfa nu slechts 125.000 exemplaren verkocht krijgt, weet je dat dat plan iets te ambitieus was. Voor Volkswagen is het al het zoveelste merk waar ze een aandeel in nemen. Eerder deze week eigenden zich ook een stuk van de taart toe bij Suzuki.

Bron: Financial Times via Autoblog

 

Als het nieuws van de vreemd ogende

Alfa SUV je nog niet omverwierp, dan hebben we er nog eentje. Volkswagen is van plan om Alfa Romeo weg te kopen uit de Fiat-groep. Volkswagen zou al een tijdje azen op het sportieve Italiaanse merk, om dat samen te laten smelten met SEAT, hun sportieve Spaanse dochter die wel een zetje kan gebruiken. Of we dan binnenkort saaiere Alfa's zullen krijgen, dan wel SEAT's die het hart sneller doen slaan, is nog maar de vraag. Bedoeling van huidig Fiat-topman Marchionne was alvast om het merk weer hoge toppen te laten scheren, met verkoopscijfers van 300.000 stuks per jaar. Als je ziet dat Alfa nu slechts 125.000 exemplaren verkocht krijgt, weet je dat dat plan iets te ambitieus was. Voor Volkswagen is het al het zoveelste merk waar ze een aandeel in nemen. Eerder deze week eigenden zich ook een stuk van de taart toe bij Suzuki.

Bron: Financial Times via Autoblog

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 16:06
afbeelding van Wim

world domination is near

Wim 16:11
afbeelding van Wim

als ze de styling niet verbrodden, dan kan dit zeer pos zijn voor alfa, veel mensen hebben volgens mij nog een slecht gedacht bij alfa

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws