GTDi-motor maakt opwachting in Volvo XC60

Volvo GTDi-motorIn het laatste kwartaal van dit jaar brengt Volvo een nieuwe benzinemotor op de markt. De GTDi-motor (wat staat voor Gas Turbo Direct injection) is een viercilinder die zijn debuut zal maken in de XC60. Dankzij die ene cilinder minder ziet Volvo het verbruik met 20 tot 30 percent dalen tegenover de huidige 2.5l vijfcilinders, terwijl het vermogen ongeveer gelijk blijft.

De 2.0T wordt een turbogeblazen motor die 203 pk en 300 Nm voortbrengt. In de S60 Concept konden we al een 1.8T GTDi-motor zien met 180 pk. Nederland geeft de aftrap voor deze motor, basisprijs daar is € 50.000, waarmee hij de goedkoopste benzinemotor wordt in het XC60-gamma. Op termijn krijgen ook de V70 en S80 deze motor in het vooronder.

Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
ThV 21:44
afbeelding van ThV

niets kan tegen een 5-cylinder op ! al was het alleen al maar voor de diepe roffel die ze produceren. Om nog maar te zwijgen over hun betrouwbaarheid.
Ben er erg benieuwd naar maar ook wel wantrouwig...

Mineraal 22:09
afbeelding van Mineraal

Zo is het inderdaad jammer dat de 5 cylinder op (lange) termijn misschien zal verdwijnen... Ik rijd zelf ook nog met een 5 pitter van de "oude" garde. En het geluid is inderdaad waanzinnig mooi... Elke keer opnieuw! Maar het ergst van al is dat Volvo zo een groot stuk van z'n identiteit zal verliezen. Want als blijkt dat deze nieuwe motoren beter verkopen en zuiniger zijn, valt het doek over een icoon... De Volvo 5 pitter.

Wim 23:51
afbeelding van Wim

niet zo slim om een "D" in de naam te zetten, komt een beetje verwarrend over bij "de mensen" vrees ik

Wim 23:51
afbeelding van Wim

de mensen in België uiteraard ;)

Nathan 14:08
afbeelding van Nathan

Inderdaad, als ik u nu niet beter zou weten zou'k denken dat het voor iets met diesel staat.

Puttiewalker 22:10
afbeelding van Puttiewalker

@ Mineraal : ik volg je volledig. Ook ik heb er nog eentje in het vooronder liggen en hij klinkt na 183.000 km nog steeds even leuk. Soms kijken omstaanders om te zien wat er op hen toekomt :-)
Pluspunt bij de nieuwe GTDI : zou geïntroduceerd worden met de nieuwe Powershift (te vergelijken met de DSG-bakken van VW-groep). Als je veel files moet doen, is een automaat stukken aangenamer ... als hij dan nog eens beter is dan een manuele bak, dan speelt alleen de prijs spelbreker.

Sven 22:40
afbeelding van Sven

<p>Klopt, onze bevindingen met die Powershift vind je trouwens terug in onze rijtest met de <a href="https://autofans.be/content/rijtest-volvo-c70-20d-powershift-0" target="_blank">C70 2.0D</a>.</p>
<p>Ik vind het overigens jammer dat ze bij Volvo afstappen van de vijfcilinder-familie, maar aan alles komt een eind.</p>

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws