Battle of pickups: Peugeot Hoggar vs. VW Saveiro Cross

Peugeot HoggarPickups zijn hot in Zuid-Amerika, daarom werken steeds meer automerken een laadbakversie van een personenwagen uit. Héél vroeger hadden we hier een paar Ford Sierra pickups, af en toe zag je in Frankrijk een Peugeot 205 pickup, nog maar een paar jaar geleden commercialiseerde Fiat de Strada pickup (een variant van de Palio) in Brazilië en nu zijn er dus Volkswagen met de Saveiro Cross en Peugeot met de Hoggar.

Die laatste naam laat misschien een belletje rinkelen, maar de pickup van vandaag heeft niets te maken met de concept car uit 2003. De Peugeot Hoggar pickup is een auto op basis van de 207,hij kan 742 kg meezeulen in zijn  1.151 liter grote laadbak. De achterlichten zijn nog een overschotje van de vergeten 1007. Bedoeling is dat de Peugeot Hoggar zowat 10% van de markt inpikt, al zullen ze daarvoor voorbij de Volkswagen Saveiro moeten. Die werd ontwikkeld vanaf de lokale VW Golf en krijgt een motorisatie mee die zowel op benzine als op ethanol draait. En dan nu maar beginnen kiezen, wie het liever wat groter heeft kan natuurlijk nog opteren voor de Volkswagen Amarok, die het Duitse merk meebracht naar Genève...

Peugeot Hoggar
Peugeot Hoggar
Peugeot Hoggar
Volkswagen Saveiro Cross Pick up
Volkswagen Saveiro Cross Pick up
Volkswagen Saveiro Cross pickup
Reacties: 2 reacties

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BertR. 20:31
afbeelding van BertR.

De allergaafste pick-up vind ik de Holden Ute. Van deze twee gaat mijn voorkeur naar de VW.

Wim 09:16
afbeelding van Wim

die Peug gaat ook op ethanol kunnen rijden, in Brazil rijdt 90% van de wagens op ethanol, achterlichten recycleren van de 1007 is geen goed idee :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws