Giulietta krijgt 235 pk en dubbele koppeling

De Giulietta moet het merk opnieuw een spannend imago geven. Goede handling en super performance, dat is zijn doel. Qua looks zit het super, want mooi is hij zeker. Maar onder de kap zou het er nog veel mooier uit kunnen zien. Daar zou Alfa de 1.75 liter Turbocharged TBi motor met Multiair willen plaatsen. Dat blok kennen we van de Alfa 159, die daar 200 pk sterk is. De Giulietta zou een bonus krijgen, en zou met hetzelfde blok over een spannende 235 pk beschikken.

Om dat vermogen te beheersen zou het blok gekoppeld worden aan een dubbele koppeling en zouden ze een nieuw differentieel plaatsen. Daarmee zou deze Alfa eindelijk een waardige concurrent kunnen zijn van de Golf familie, zelfs met hun GTI varianten.

Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo Giulietta

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Quin 21:22
afbeelding van Quin

Wat een prachtige wagen, BIJNA zo mooi als een MiTo :D.

Er zijn ook terug geruchten van een GTA-versie trouwens, maar ja, dat had de MiTo ook

Pieter Aertgeerts 21:26
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ja inderdaad. Maar met de introductie van zo'n model, kunnen die geruchten niet lang uitblijven. Zodra er iets concreet uit de bus komt, zie je er een artikel van verschijnen met de betreffende info.

Peter_S 01:45
afbeelding van Peter_S

Wat er nog ontbreekt is dat dit de aanstaande QV uitvoering betreft. Volgens de geruchtenmolen zou een eventuele GTA daar nog 40 pk bovenop krijgen. Een extra straffe versie dus, gepositioneerd boven de 'GTIs' van deze wereld.
Laat maar komen!

Quin 09:47
afbeelding van Quin

@Nathan: je volste recht, hé:p. Als ze het mij zouden aambieden, zou ik ook geen moment twijfelen, maar ik vind een MiTo nog dat ietsje meer hebben;-).

Ik hoop dat deze Alfa Romeo (qua verkoop) terug op de rails kan zetten, want een MiTo spotten in het straatbeeld is al zeldzaam.

Wim 10:02
afbeelding van Wim

idd vrij zeldzaam, ze moeten de juiste balans vinden in de Giulietta, de Mito is me net iets te hard en het stuur geeft te weinig feedback, ik hoop dat Alfa dit bij de Guilietta beter doet, maar makkelijk kan dat niet zijn als je vertrekt van Fiat's, qua looks vind ik zowel de Mito als de Giulietta zeker goed geslaagd

Alfa Corse 20:27
afbeelding van Alfa Corse

De Giulietta is niet echt een concurrent voor de Golf. Prijstechnisch zit het meer in het A3/1-Serie klasse. Idem voor de afwerking en prestaties.

De reclame commercial:

<object style="height: 344px; width: 425px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EiO_zVRqkdY"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/EiO_zVRqkdY" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></object>

Alfa Corse 20:27
afbeelding van Alfa Corse

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws