BMW 3 reeks 2012: Een GT variant & 30 pk sterkere M3

Vijf jaar geleden werd de E90 drie reeks gelanceerd. Hoog tijd voor een nieuwe variant dus. In 2012 pas zou BMW de kleine sedan aanpakken en zelfs voorzien van een GT variant. De voorzijde zou die van de 1 reeks worden, of allesinds daar op gebasseerd. Daarmee zal de drie reeks zich dan toch weten te onderscheiden van de net vernieuwde vijf reeks.

De nieuwe drie-reeks krijgt intern de codenaam F30 en zal binnen de eerst volgende zes maanden  na zijn lancering in 2012 vijf varianten rijk zijn. Een sedan, break, coupé en convertible varianten zijn de basis vormen. De GT variant is de vreemde eend in de bijt. Hoe de 5 GT rijdt, zal u binnenkort trouwens meer dan uitgebreid vernemen van ons.

Uiteraard zal ook een nieuwe M3 zijn opwachting maken. Onder de kap zou de 420 pk sterke V8 geruild worden voor een twin-turbocharged 3.0 liter zes-in-lijn met 450 pk. Men denkt zelfs dat er een speedster variant van de M3 komt. Dat wil zeggen dat er met extra lichte materialen gewerkt wordt en dat het dak er af zal kunnen.

BMW 3-reeks 2012

Via Autoblog

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
? 10:56
afbeelding van ?

3 GT ?
Wordt dat dan een 5-serie chassis?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws