Honda CR-Z kopen in Nederland? Dat kan vanaf € 25.000 ! (+ filmpje)

Honda CR-ZOnze Noorderburen hebben reeds de officiële prijzen doorgeseind gekregen voor de nieuwe Honda CR-Z. In Japan zorgt deze nieuwe wagen voor goede verkoopscijfers. Sinds de lancering op 26 februari zijn er reeds meer dan 10.000 bestelbons ondertekend. In Nederland zal de basis CR-Z 1.5 S leverbaar zijn vanaf € 24.990. Verder zijn er ook nog de CR-Z Sport en de CR-Z GT die respectievelijk  26.390 en  28.690 Nederlandse Euros moeten kosten.

Onder de motorkap steeds dezelfde  124pk sterke 1.5-liter grote benzinemotor gekoppeld aan een 14pk sterke elektromotor. Het unique selling point van de CR-Z is dat hij de allereerste coupé met een hybride aandrijving. Verwacht je echter flitsende prestaties, dan moet ik je al wel lichtjes teleurstellen. Voor een sprintje naar de 100 km/h heeft hij 9.9 seconden nodig en de topsnelheid bedraagt 'maar' 200km/h. Ook zijn CO2 uitstoot van 117 gram per kilometer pleit niet echt in zijn voordeel.

Voor de Belgische markt zijn er nog geen prijzen bekend jammer genoeg.

Honda CR-Z
Honda CR-Z
Honda CR-Z

via

AB

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 18:43
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ik vrees voor de verkoop ervan. Ik vind hem net iets te duur uitvallen. Het zal België nog wat goedkoper zijn, maar zelfs dan.

Wim 20:59
afbeelding van Wim

een scirocco 1.4 122pk is sneller, had hij nu een seconde sneller geweest...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws