Volvo in Chinese handen

Tijdens een persconferentie werd zonet bekend gemaakt dat de Zhejiang Geely Holding Group en Ford Motor Company een overeenkomst hebben bereikt over de overname van Volvo. Bedoeling is dat Volvo tegen de herfst van dit jaar volledig eigendom wordt van Geely, de Chinese autogigant. De Chinezen hebben verkregen dat Volvo een aantal technologieën die het via Ford bekwam, kan blijven gebruiken onder licentie.

Geely betaalt zowat 1,8 miljoen dollar voor het Zweedse merk. Verwacht wordt dat nu een aantal verschuivingen zullen plaatsvinden aan de top van het Volvo-management. Verder blijft alles bij Volvo lopen zoals het nu al loopt. Volvo en Geely blijven dus gescheiden merken. Ford kocht Volvo in 1999 op en verkoopt het zowat een decennium later dus weer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jo 22:26
afbeelding van Jo

Wat heeft dit met modellenwissels te maken? Bekijk de persconferentie eens goed, dan zal je anders concluderen. Volvo blijft Volvo, weliswaar onder een Chinese aandeelhouder. Maar je kan beter bij een Chinees zitten heden ten dage dan bij een Amerikaan. Jaguar en Land Rover zijn al enkele jaren Indisch (Tata) en die zijn er ook alleen maar beter van geworden. Onder de Amerikanen waren ze nu dood en begraven.

Mineraal 23:08
afbeelding van Mineraal

Amen to that! Al de mensen met de negatieve beginnen een beetje eentonig te worden.. Volvo blijft Volvo!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws