"BMW 5-reeks Long wheelbase editie" voor Chinese markt

BMW 5-reeks Long wheelbase editionIn China leven dan misschien wel de kleinsten onder ons, ze hebben altijd nood aan extra lange varianten op de nieuwste modellen. Zo ook de nieuwe 5-reeks van BMW zal in China aangeboden worden met een langere wielbasis. De wielbasis werd vergroot met 140mm tot 3.108mm. De lengte bedraagt nu 5.039mm. Het model wordt gebouwd in de BMW fabriek te Shenyang en zal exclusief voor de Chinese markt beschikbaar zijn.

Naast de lengte is het bij deze Chinezen uiteraard om luxe te doen. Zo beschikken ze graag over 4 klimaatzones die individueel aan te passen zijn, entertainment systeem voor de passagiers op de achterbank, elektrische zonneschermen aan de ramen en zelfs een tafeltje in de rug van de voorste stoelen.

BMW 5-reeks Long wheelbase edition

Onder de kap schuilen drie zes-in-lijn benzinemotoren, allemaal gekoppeld aan de achttraps automatische versnellingsbak. De eerste in de rij is de 523Li met een 2.5 liter blok dat 204 pk sterk is. Tweede is de 528Li. Die gebruikt een 3.0l blok voor een totaal van 258pk. Topvariant is de 535Li met een turbocharged 3.0l blok dat 306 pk sterk is.

BMW 5-reeks Long wheelbase edition

De nieuwe longbased 5-reeks zal in première gaan in Peking, waar de autoshow 'Auto China 2010' gehouden wordt van 25 april tot 2 mei.

BMW 5-reeks Long wheelbase edition
BMW 5-reeks Long wheelbase edition

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 19:51
afbeelding van Anonieme gebruiker

Grappig dat mensen die gemiddeld minder groot zijn een grotere versie krijgen van een luxewagen van bij ons

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws