Nieuwe Fiat Multipla in 2012

Voor 2012 zou een nieuwe Multipla op het programma staan, dankzij de alliantie met de Chrysler-group. Dat stelt Fiat in staat het Dodge Journey-platform te gebruiken voor de ontwikkeling van de nieuwe Italiaanse monovolumer. Fiat heeft zelf geen gelijkaardig platform in huis, aangezien de Croma op een GM-leest geschoeid is en de Bravo-basis zowat aan zijn limieten zit. Weg met de 2x3 stoelen-opstelling, in de plaats komt een conventionele zevenzitsconfiguratie.

Voor de motoren wordt ook grotendeels naar Chrysler gekeken. De 2.0 en 2.4 benzinemotoren uit de Journey krijgen een MultiAir-kuur, terwijl de 2.0 TDI van Volkswagen wordt vervangen door een 2.0 Multijet van Fiat zelf, goed voor 160 diesel-pk's.

In 1999 lanceerde Fiat een revolutionair concept, waarbij zes personen konden plaatsnemen op twee rijen van drie stoelen. Het concept was dan wel bijzonder praktisch, de uitwerking was iets minder goed gelukt. De extra lip tussen de voorruit en de motorkap zorgden ervoor dat de wagen er wat gek uitzag. In 2004 kwam er een facelift die het gezicht wat onopvallender maakte tot zijn uittrede in 2007.

2012 Fiat Multipla by M. Stehrenberger

Bron: Auto, Motor & Sport

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 15:39
afbeelding van Anonieme gebruiker

overigens heb ik m'n 3e Multipla van het oude type al! En ze rijden als een tierelier. de multiplist.

Anonieme gebruiker 14:30
afbeelding van Anonieme gebruiker

hij is beter dan de tweede

Ivo 23:06
afbeelding van Ivo

Heb een compleet gerestaureerde Fiat 600 MULTIPLA van 1957..... Multipla ten top; 3 zitrijen en zelfs 8 zitplaatsen indien nodig!

Eerlijk gezegd hield ik wel van de Multipla met die vreemde dubbele kin; eindelijk eens een merk dat er uit durfde te springen. Alle 7 persoons auto's gaan zo op elkaar lijken. Dit gaat deze nieuwe 'Mul' dus ook weer doen. Erg jammer.... Had hem dan maar gelijk een andere naam gegeven. Zal waarschijnlijk weer zo'n zelfde verhaal gaan worden commercieel als bij het bekende pakje boter; de Croma.
O, rij jij een Croma? Cuuuuuuuuuuuuromaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Zometeen wordt het natuurlijk: zo'n lelijk ding met die dubbele kin? Ja, hij is nu beter maar die naam....

Toch een beetje jammer van Fiat. Had hem dan de Multispace genoemd. Maar goed...

Wij houden het maar lekker bij onze klassieke Multipla van 1957. Nog maar slechts enkele auto's wereldwijd bekend als rijdend. Die gaat veel geld waard worden. Betere investering dan een nieuwe copy van wat er al is....

Let wel; ik ben Fiat-minded, dus ik wens Fiat met dit nieuwe model bijzonder veel succes toe. Eerlijk is eerlijk. Een dergelijke ruimte-auto mist Fiat al heel lang. Dus eindelijk gaan ze dit eens aanpakken. ToP!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws