Beperkte oplage: Ford Fiesta S1600

Ford heeft tegenwoordig wat met beperkte oplages. De bestelbonnen van de exclusieve Focus RS500 zijn erg gegeerd en nu komt ook van de kleinere broer van de Focus een aparte sportvariant op de markt. 650 exemplaren van de Fiesta S1600 zullen de komende maanden hun weg naar een koper moeten vinden. De wagen is verkrijgbaar in zowel diesel- als benzinevariant, telkens met een 1.6 l cilinderinhoud. De TDCi-dieselversie is goed voor 94 pk. De benzinemotor is een 118 pk sterke Duratec Ti-VCT.

Daarmee ligt hij net onder het vermogen van concurrent

Renault Clio GT. De benzineversie van de Fiesta kan dankzij een extra behandeling van Mountune nog eens 20 pk extrakrijgen.  Vanbuiten kan je de S1600 onderscheiden van een gewone Fiesta door de aangepaste voorbumper, en zijschorten. Achteraan sieren een grote spoiler en diffusor de kont van de Fiesta. Binnenin kan je je verlekkeren aan verwarmde lederen sportstoelen, lederen stuur en versnellingspook en logo's op de vloermatten en deurdrempels. De Fiesta S1600 moet in de UK £ 16.665 gaan kosten, omgerekend zowat 19.310 euro.

Ford Fiesta S1600

Ford Fiesta S1600

Ford Fiesta S1600

Ford Fiesta S1600

Ford Fiesta S1600

Ford Fiesta S1600

Bron: Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Doohie 21:11
afbeelding van Doohie

Laat de Feista RS maar vlug geboren worden...dat word pas een succes

fantaflesdopke 07:44
afbeelding van fantaflesdopke

Als er een sportversie komt van de Fiesta, gok ik eerder op een ST ...
Men zal niet zo snel de RS-badge bovenhalen.

Het staat trouwens al zo goed als vast: als Ford weer met een supermini komt, lepelen ze er de "nieuwe" EcoBoost 1.6T in! (quasi hetzelfde blok als in de Mini Cooper S bvb)

Downsizen moet hoe dan ook, en met die motorisatie maken ze toch een kloofje met de Mountune 1.6i, zowel qua pk's als koppel ...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws