Ford lanceert monsterlijke 5.0 V8 voor Mustang GT (video)

Ford lanceerde dit jaar de vernieuwde Mustang en voorziet deze nu ook van een gloednieuwe topmotor. Voluit krijgt hij de naam '5.0 Ti-VCT V8' mee, maar ik omschrijf hem liever als : "The Beast". Uit de video valt reeds af te leiden dat de Mustang in combinatie met dit 412pk sterke motorblok uitgroeit tot een waar racemonster.

Ongetwijfeld zal deze combinatie ook in real life geen grijntje minder spektakel opleveren. Het obligate sprintje naar de 100km/h vraagt slechts 4.4 seconden van je kostbare tijd. Hiermee troeft hij de BMW M3, die 4.8 seconden nodig heeft, genadeloos af . In Amerika heeft de Mustang ook nog eens het voordeel dat hij slechts $ 29.645 (coupé) en $ 34.645 (cabrio) kost, wat toch een verschil van mooi $ 30.000 is met diezelfde M3.

Als je't mij vraagt, ik zou het wel weten!

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Bibi 07:55
afbeelding van Bibi

...tot aan de eerste bocht waar de M3 vlekkeloos door gaat en de Mustang onvermijdelijk in het decor belandt. Iedereen kan een V8 5.0 maken, maar : Power is nothing without control.
Conclusie : De Mustang is een beest dat enorm tot de verbeelding spreekt - een voorbeeld van de ultieme muscle-car, maar als het gaat om écht rijden...

Wim 08:33
afbeelding van Wim

de Mustang is met de facelift ferm verbeterd qua wegligging en interieur, Amerikaanse pers zie is nu resoluut voor de Mustang 5L kiezen in vergelijking met de andere 3 pony's

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws