BMWs nieuw model & 1-reeks krijgen voorwielaandrijving

Ik vraag me stilaan af of BMW binnen zeventig jaar reden heeft om feest te vieren, naar aanleiding van een vandaag nog nieuw model. Ik heb zo sterk mijn twijfels. En blijkbaar hebben ze er ook geen moeite mee om de identiteit van het merk opzij te zetten voor die enkele extra verkochte wagens. Het gerucht gaat de ronde dat BMW werkt aan een stadswagen met voorwielaandrijving. Die zou zich onder de huidige 1-reeks moeten positioneren, maar nog steeds boven de Mini. Op zich zou noch de Mini, noch de 1-reeks last mogen ondervinden van de nieuwe stadswagen. Die laatste zal namelijk het doel hebben niet-BMW-rijders te overtuigen dat wél te worden.

Het voorwielaangedreven stadswagentje zal gebouwd worden op basis van het nieuwe Mini platform en zal het moeten opnemen tegen de nieuwe generatie Audi A2 en Mercedes A-klasse. Met zijn voorwielaandrijving zou het voor de ingenieurs een stuk makkelijker zijn om meer ruimte te creëren binnenin.

Er zal echter nog een slachtoffer vallen. Ook de 1-reeks zal voorzien worden met voorwielaandrijving. Al denkt 80% van de huidige 1-rijders daar al mee rond te rijden. De voorwielaangedreven 1-reeks moet mensen aanspreken die anders voor een golf of A3 zouden kiezen.

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 13:22
afbeelding van Anonieme gebruiker

<p><strong>Edit: Sorry, klachten stuur je beter naar de correcte personen</strong></p>

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws