Mogelijke designrichting Alfa Spider

Dat er in de nabije toekomst een nieuwe, echte opvolger van de oer-Spider - oftewel Duetto - komt lijkt een vaststaand feit te zijn. Aan het enthousiasme bij Alfa zelf zal het in ieder geval niet liggen. Vandaar ook dat enkele designstudenten van de Milanese Polytechnic universiteit in samenwerking met Alfa Romeo, een nieuwe designriching mochten ontwerpen. De vraag is of ze daar in geslaagd zijn.

De drie studenten hebben de kar van de toekomst getrokken en zijn - Citroën DS3 gewijs - niet voor de retro-hype gevallen. Alberto Gaiani, Massimo Paparella and Michela Zedda hebben een strak gelijnde en moderne Spider getekend die vooral met zijn eenvoudig, maar fraai interieur in het oog springt. Minder succesvol ls het exterieur dat meer meeheeft van de Pontiac Solstic/Saturn Sky/Opel GT dan van een Spider met Alfa-DNA. Het verdict luidt dan ook té hoekig, te weinig inspirerend en te weinig Italiaans.

Even voorspelbaar, maar dan op een goede manier, is dat deze Spider ook de lay-out van de oude heeft. M.a.w. motor voorin, aandrijving op de achterwielen. De kans is dus aardig groot dat het toekomstige model ook van die lay-out voorzien zal worden. We zagen het al eerder terug bij het 2uettottanta-concept van Pininfarina welk terecht op een pak meer bijval kon rekenen. 

Hopelijk zien we dus meer terugkomen van de 2ettottanta dan van deze 'Spider'. Al is het een verdienstelijke poging van het jonge drietal.

Alfa-Romeo-Spider-Study-1
Alfa-Romeo-Spider-Study-2
Alfa-Romeo-Spider-Study-3
Alfa-Romeo-Spider-Study-4

Via: Pistonheads

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 22:52
afbeelding van Quin

Ziet er als een Chrysler uit en dat is geen goed ding.

Anonieme gebruiker 10:25
afbeelding van Anonieme gebruiker

de 2de foto doet mij nogal aan een bmw z4 denken (vorige generatie)

Wim 13:01
afbeelding van Wim

idd, lijkt op Z4 concept, stuur is precies zelfs BMW, denk toch niet dat het dit gaat worden

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws