Subaru Impreza Cosworth STi CS400

In samenwerking met Cosworth heeft Subaru de ultieme reïncarnatie van de Impreza gemaakt, niet voor niets onder de naam Subaru Impreza Cosworth STi CS400. De 2.5 liter die we kennen uit de STI varianten werd voorzien van high-performance pistons, nieuwe oliepomp, nieuwe kompressor, herwerkte turbocharger, nieuw uitlaatsysteem, een geherprogrammeerd motor-management... Alles in functie van één zaak: het in toom houden van de 395 paarden en de  540 Nm koppel waarover je beschikt.

Met dat vermogen en koppel schiet je de sprint van 0-100km/u in amper 3.7 seconden. Topsnelheid ligt op 250 km/u. Het chassis werd herwerkt door Cosworth in samenwerking met Bilstein en Eibach. Resultaat is dat je 10 mm lager op de grond rijdt.

Esthetisch gezien krijg je een nieuwe grille, nieuwe 18 inchers met 12 mm extra spoorbreedte, nieuwe bumper met nieuwe mistlichten en uiteraard een spoiler op het dak. Binnenin wordt je omgeven door geblindeerd glas achteraan, een "piano black" middenconsole en nieuwe Recaro sportstoelen vooraan.

Met 58.000 euro zal dit niet alleen de snelste, maar ook de duurste Impreza ooit worden. Het feit dat er maar 75 stuks van zullen worden gemaakt, zit daar ongetwijfeld voor iets tussen.

Subaru Impreza CS400

Subaru Impreza CS400

Subaru Impreza CS400

Subaru Impreza CS400

Deels via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Vish 19:47
afbeelding van Vish

Zet maar op de oprit, danku :)

Henk 11:52
afbeelding van Henk

Gewoon de originele opvoeren en dan kom je ook dicht bij deze cijfertjes. Wat een stoere bak, daar kan geen hatch tegenop, ook niet zo'n lelijk Fordje:-).

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws