Pssst Alfa Romeo Carabo (replica) kopen?

De Carabo (Italiaans voor kever) werd gebouw door Bertone en is getekend door Marcello Gandini. Een van mijn persoonlijke helden en onder meer verantwoordelijk voor de Alfa Montreal, Maserati Khamsin, Gibli, Lancia Stratos, Lamborghini Miura en Countach.

Niet toevallig die laatste, want de Carabo kan zowat de spirituele ontstaansbron van de Countach genoemd worden. Niet overtuigd? Vergelijk dan maar eens beide schaardeurontwerpen. Maar nu terug naar de Carabo. Voorgesteld in 1968 op het Salon d'Automobile de Paris en gebouwd op een gekregen T33 Stradale chassis van Alfa Romeo. De auto werd aangedreven door dezelfde 230 pk sterke 2 liter V8 als uit de T33 en was afgeleid uit de racerij. 115 ongeblazen pk's / liter. Lang niet slecht in 1968.

De auto is echter nooit in deze vorm in productie gegaan. Toen een autogekke Amerikaan x aantal jaar later bij Bertone aanklopte met de vraag of de Carabo te koop was kreeg hij een (al dan niet) vriendelijke 'njet' te horen. Vol van ongenoegen besliste de man om dan maar zelf zijn Carabo te laten bouwen. Sam Foose (vader van Chip Foose) werd met de opdracht beladen en ging aan de slag met het onderstel en de motor van een DeTomaso Pantera. 

In plaats van de oorspronkelijk 230 pk sterke V8 beschikt de vederlichte replica met glasvezelcarrosserie over een 351 pk sterke V8 gekoppeld aan een manuele 5-bak. (De Carabo had een Colotti 6-bak) Het resultaat volgens de verkoper is een auto die ronduit intimiderend is om met te rijden. 

De gehele auto koste de opdrachtgever een stevige 200.000 dollar (in 1973!) maar werd jammer genoeg niet uitgevoerd in het schitterend groen dat het origineel kenmerkte. Hetzelfde groen van de kever naar waar de auto vernoemd werd. Ook is de replica een targa en kunnen de zijruiten geen kant op.

Deze one-of-a-kind replica staat nu te koop op eBay en het huidige bod is slechts een magere 14.100 dollar (11.565 euro). Wie het origineel wil zien moet daarvoor terecht in het Alfa Romeo museum in Torino.

De Replica

**

Bertone-Alfa-Romeo-Carabo-02

**

**

Bertone-Alfa-Romeo-Carabo-03

**

**

Bertone-Alfa-Romeo-Carabo-04

**

 

Het origineel

**

Bertone-Alfa-Romeo-Carabo-05

**

**

Bertone-Alfa-Romeo-Carabo-06

**

**

Bertone-Alfa-Romeo-Carabo-07

**

Via: carscoop**
**

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 14:39
afbeelding van Anonieme gebruiker

hier moet ge wel voor zijn ze ! anders zeg ik: mottig :P

Anonieme gebruiker 10:43
afbeelding van Anonieme gebruiker

Volgens mij zit je best wel laag tegen de grond!
Wel heel speciaal, alleen al hoe de koplampen zijn weg gewerkt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws