Saab wil high-performance modellen aanbieden

Als je als CEO van Spyker een merk als Saab overkoopt, dan verwacht de buitenwereld dat je iets sportiefs aanvangt met het merk Saab. Net na het sluiten van de deal tussen Spyker en GM werd er dan ook gehoopt op de maak van een Saab-supercar. Tot nog toe, is daar niets van waar. Desalniettemin wil Saab haar sportief imago weer oppikken. En dat wil het doen in samenwerking met de tuner Hirsch Performance AG, met wie het al een lange tijd samenwerkt.

De keuze voor een externe tuner is makkelijk. GM heeft destijds patenten en rechten gekocht die het Saab verbieden om té sportieve modellen te gaan maken in 2012. Simpelweg omdat Saab dan in de lijn van andere GM producten kan komen.

Saab staat dus machteloos, maar ziet Hirsch Performance AG wel als oplossing. Hirsch Performance AG kan onderdelen aanleveren in Saab-dealers, die dan gekocht kunnen worden door geïnteresseerden. Verlijkbaar met de Abarth (EsseEsse) kit bij Fiat. Het aanbod zal gaan van ECU upgrades tot nieuwe remmen, een nieuw uitlaatsysteem, aero-pakketjes enzovoort. Alles dus om een Saab-rijder nog meer plezier te laten beleven. Over de naam van de sportievere modellen is nog niets beslist.

Via AB.com

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws