Lancia Delta Edizione Vespa

Het kan is onze fel geconstipeerde steden altijd tegenvallen. Of je je dan in een Porsche Turbo bevindt of in een Fiat Panda. Het zal even snel vooruit gaan. Of juist niet. Op zo'n moment brengt de tweewieler de oplossing. En dat is exact de filosofie achter de samenwerking die Lancia is aangegaan met Vespa. De Italiaanse constructeur van wat misschien wel de meest karakteristieke stadstweewieler ter wereld moet zijn.

Beiden zijn ondertussen stijliconen geworden en beantwoorden aan het beeld van de Italiaans levensgenieter. Na de introducering van de mat zwarte 'Hard Black' is het de tweede speciale editie van de Delta in korte tijd. De Delta Edizione Vespa is verkrijgbaar met 3 benzine- (120 tot 200 pk) en 4 dieselversies (115 tot 190 pk). De uitrusting is daarnaast nog rijkelijk te noemen met alcantara en leder interieur, navigatiesysteem, parkeerafstandsensoren, regen- en schemersensoren, Blue & Me bluetooth-kit, zelfdimmende achteruitkijkspiegel, 16" lichtmetalen velgen, airconditioning met twee zones, cruise control, 7 airbags, ESP, ABS en Hill Holder. Uitrusting die op een gewone Delta 24.390 euro moet kosten. 

Voor de Delta Edizione Vespa betaal je 24.990 euro. En dat is meer, maar je kan daarna gewoon wel je Vespa LX 125 gaan ophalen in het dichtst bij zijnde Piaggio Center om de hoek. Daar doe je als klant 5000 euro voordeel mee. De LX 125 heeft 125 cc injectiemotor en mag door iedereen bestuurd worden die over een gewoon autorijbewijs beschikt.

Ideaal voor wie stiekem altijd al gedroomd heeft van de Delta en zo'n Vespa ook wel ziet zitten, of was het omgekeerd?

Lancia Delta Edizione Vespa

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Karel 16:02
afbeelding van Karel

voor mij die vespa 125 voor 600 euro aub :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws