Komt er een SLM AMG (met middenmotor)?

Bij Mercedes en AMG hadden ze even de plannen om de 300 SL volledig uit te melken en meerdere SLS varianten op de markt te brengen. Gelukkig is dat plan van tafel geveegd en opteren ze voor een middenmotor supercar. Eentje die het kan gaan opnemen tegen de R8 en de eventuele BMW supercar. Hij zou SLM kunnen heten en zal sowieso componenten delen met de SLS, omwille van het kostbesparende gegeven.

Men vreest echter dat Mercedes en AMG de SL markt zodanig aan het verzadigen zijn, dat het voor elk model dat ze hebben bittermoeilijk wordt om het aan de man te brengen in deze nog steeds barre economische tijden.

De SLM zou zich nog meer richten tot het halen van een laag gewicht en een relatief kleine motor met voldoende paarden. De motor zou eventueel gekoppeld kunnen worden aan elektrische motoren en op die manier meteen een hybride supercar worden. De meest haalbare kaart zou een 3.5 liter twin-turbo V6 zijn, gekoppeld aan twee elektrische motoren. Samen zou dat 350 pk opleveren.

Het zou op zich wel steek kunnen houden. Mercedes stelde onlangs nog haar SLS E-cell voor, die zou dus de technologie kunnen bieden die ze in de SLM nodig hebben. Mocht de hybride variant er komen, dan heeft de Porsche 918 Spyder meteen zijn eerste concurrent.

Volgens onze bron is 2015 een haalbare kaart. Mercedes zou er 7.500 plannen te verkopen per jaar tegen een prijs van 165.000 dollar per stuk. Dat is meer dan de SLS AMG, maar nog steeds minder dan een standaard Gullwing.

SLM AMG op komst?

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Vish 14:20
afbeelding van Vish

Best looking mercedes in 30 years!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws