Australië krijgt eindelijk de Focus RS

We beseffen het misschien niet altijd, maar als het op auto's aankomt, zijn wij als Europeanen met ons gat in de beste boter gevallen. Behalve de Nederlanders dan, daar betalen ze te veel voor iets moois. Vorig jaar wist Ford ons te bekoren met hun nieuwe Focus RS, onze duotest met de Subaru Impreza WRX STI is tot op vandaag een hot topic. Maar diezelfde Ford Focus haalde nog steeds geen Amerikaanse of Australische bodem. Tot vandaag.

En hoewel een Amerikaanse intrede nog steeds zeer onzeker is, bevestigde Ford wel een Australische intrede. De Aussi RS zal een turbocharged Duratec RS 2.5 liter motor meekrijgen met 305 pk en 440 Nm koppel, dezelfde als onze variant. Ook alle andere aanpassingen zijn dezelfde als de RS die wij kennen. Australië zal 315 exemplaren toegekend krijgen. Prijs per stuk bedraagt 41.835 euro.

Focus RS naar Australië

Ford Focus RS vs Subaru Impreza WRX STI

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Technopatat 19:47
afbeelding van Technopatat

315 maar :o? En qua auto's wel, qua belastingen, games releases, multimedia (gsm's etc) totaal niet! En in nederland is volgens dat ik hoor een leuke auto goedkoper, je kan ze namelijk toch aftrekken van belastingen!

Belgie is koning in autobelastingen! De aankoop van een auto in belgie is laag, onderhouden verschrikkelijk hoog, vica versa in nederland...

Ik weet wel niet of die info nog 100% accuraat is, maar 2 jaar geleden heeft den Nederlandse boekhouder me dit eens allemaal wijsgemaakt :)!

Henk 15:33
afbeelding van Henk

Een leuke auto is in België nog altijd bakken met geld goedkoper en het onderhouden ervan is ook veel goedkoper!
Als het gaat om kleine zuinige auto's of prius gevallen, dan is het uiteindelijke prijsverschil te verwaarlozen, gezien de voordelen die Nederland daarop kan bieden. Niet te vergeten dat Nederland een graailand is als het gaat om auto's.. met zijn onzinnige boetes, benzineprijzen en BPM.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws