Mercedes CLS (2012) : officiële foto's

De nieuwe Mercedes CLS lijkt dan toch eindelijk zijn ware gelaat te tonen. Nadat we jullie spyshots konden tonen en stiekeme foto's van officiële shoots doken er deze week ook nog andere foto's op. Zo ook vandaag deze cleane en niets verhullende prentjes. Voor het eerst kunnen we een duidelijke blik werpen op  het lijnenspel van deze nieuwe 4-deurscoupé van Das Haus. Het pure bijna fragiele design van de eerste generatie CLS uit 2004 maakt plaats voor de stoerdoenerij van deze nieuweling.

Naast die eerste CLS lijkt deze nieuwe generatie wel het aan fitness verslaafde tweelingbroertje te zijn. Hoewel het design in de kern nog overduidelijk hetzelfde is, heeft deze nieuwe CLS duidelijk een krachtigere uitstraling .Wat zeker opvalt vooraan is de neus, die geïnspireerd is op die van de SLS AMG. We gokken wel dat het op de foto's getoonde model voorzien is van een optioneel AMG-sportpakket en dat de standaard CLS er nog iets verfijnder zal uitzien. Al bij al dus toch een knappe evolutie.

Het interieur is eveneens meegeëvolueerd met de rest van het Mercedes gamma. We herkennen hier en daar elementen uit de nieuwe E-klasse en de uit de grotere S-klasse. Achteraan vinden we nog steeds twee aparte stoelen terug, wat het luxueuze GT-karakter van de CLS goed weet te accentueren.

Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)
Mercedes CLS (2012)

via GermanCarForum

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 23:55
afbeelding van Anonieme gebruiker

Irritant dat de versnellingspook is weggehaald... in degene die ik nu heb zit er gewoon ééntje

Pieter Aertgeerts 00:48
afbeelding van Pieter Aertgeerts

De SLS kon me niet bekoren, qua looks. Dit daar in tegen in zeer geslaagd. De puntige snoet lijkt wel in trek. Eerst de zeven-reeks, dan de 5-reeks en nu ook mercedes?

Anonieme gebruiker 21:04
afbeelding van Anonieme gebruiker

kvind mercedes wel de beste auto ze,maar audi a7 is ook egt graaf maar CLS of S600 is egt bangelijk :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws