Geely wordt ontbonden in 2012

Geely Automotive Holdings is de vierde grootste autoconstructeur in China en daarmee ook meteen een belangrijke speler op de wereldmarkt. Ze kregen internationale aandacht na het opkopen van Volvo. Naast Volvo zitten er nog enkele merken in hun portofolio: Geely, Gleagle, Emgrand en Englon. Vandaag maakte de constructeur echter bekend het eigen merk 'Geely' te zullen ontbinden in 1012. Daardoor komt er extra tijd vrij waardoor er geconcentreerd kan worden op de overige merken. Geely behoudt dus het overzicht en zal trachten alle merken winstgevender te maken.

Gleagle is de afkorting voor Global Eagle en biedt wagens aan voor jan-modaal. Emgrand neem de luxueuzere klanten voor haar rekening. De laatste, Englon, kennen we nog van hun Engelse Taxi creatie. De twee modellen onder de Geely naam, de Geely Freedom Ship en Yuan Jing, zullen voortaan met de Englon badge rond bollen.

Eerste opdracht is het uitbouwen van Emgrand's dealernetwerk. Er zullen zo'n vijftig extra dealers komen, wat het totaal op 250 brengt.

Via Autoblog.com

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws