Franse exemplaren van Citroën DS3 Racing reeds uitverkocht

Twee dagen hadden ze in Frankrijk nodig om de volledige stock van de DS3 Racing uit te verkopen. Oorspronkelijk werd een beperkte oplage van 1.000 stuks voorzien, uiteindelijk worden 2.000 exemplaren verkocht, waarvan er 800 wagens voor de Franse mark voorzien waren. Opvallend is dat de wagen met zijn kostprijs van zowat 31.340 euro niet goedkoop is, pas sinds 1 september kon worden besteld en dat Citroën helemaal nog geen promotie had gemaakt.

Tijdens het salon van Parijs kunnen we dus nog de promotieclip zien, met Sebastien Loeb in de hoofdrol. Over de Belgische verkopen van de DS3 Racing is voorlopig nog geen nieuws. De eerste leveringen vinden pas begin 2011 plaats. Wie vreest te laat te komen om een exemplaar te bemachtigen kan altijd nog op een eventuele DS4 Racing hopen.

Bron: leblogauto

Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 12:31
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Doe het ze toch maar eens na. Jaguar krijgt zijn XK 75 special edition niet eens van de hand.

Ponrow 13:08
afbeelding van Ponrow

toch liever een XK75 dan een citroën, maar een XK75 kan ik niet betalen dusja. :D

Geert 21:14
afbeelding van Geert

Mijn bestelling van de DS3 racing is alvast in België genoteerd. Ik verwacht mijn zwart-oranje versie begin februari volgend jaar:-)
Liever géén Jaguar...

Citrofiel87 19:00
afbeelding van Citrofiel87

Geen wonder dat deze bommetjes als warme broodjes over de toonbank gaan. Ik denk dat deze investering behoorlijk waardevast is. Tenminste als het bij 2.000 stuks blijft.
Trouwens € 31.340 is dat de verkoopprijs in België of de kostprijs (want dat staat er) van een DS3 Racing? Kostprijs is volgens mij nl. de kosten die gemaakt worden om een product in de markt te zetten.. dus exclusief de marge voor verkoper zeg maar.

Pieter Aertgeerts 19:04
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Het is de prijs die de wagen ons kost, met andere woorden de verkoopprijs. Economisch gezien heb je gelijk, maar alle prijzen zijn altijd verkoopprijzen op de site, aangezien constructeurs nooit een 'kostprijs' gaan meedelen.

Sven 14:32
afbeelding van Sven

De Belgische invoerder geeft ons overigens mee dat ook de Belgische exemplaren allemaal verkocht zijn. (Voor onze markt werden wel slechts 90 exemplaren voorzien)

@citrofiel87: je hebt gelijk, het is de 'verkoopprijs'.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws