Bewegende beelden van de Focus ST

Ford lanceerde op het autosalon van Parijs de gloednieuwe Focus ST. Nu kunnen we jullie wat beelden voorschotelen waarop we deze nieuwe Hot Hatch van Ford aan het werk zien. Het model beschikt niet meer over een 5-cilinder maar net zoals zijn Duitse toprivaal, de Golf GTI, voorzien zijn van een 4-cilinder met Turbo.

We krijgen dan wel één cilinder minder, de 2.0-liter EcoBoost is met zijn 250pk wel 25pk sterker dan de uittredende 2.5-liter van de vorige Focus ST. Het model onderscheidt zich van de rest van het gamma door zijn specifieke voorbumper die veel agressiever en sportiever oogt. Rondom ook dikkere bumpers en achteraan een dubbele uitlaat om het geheel af te maken. Jammerlijk is dat Ford op de video geen motorgeluid laat horen waardoor we nog even geduld zullen moeten hebben. Verwacht wordt dat de Focus ST in de tweede helft van 2011 wordt gecommercialiseerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 15:54
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Daarvoor zullen we inderdaad moeten wachten op een tuningproject. Jammer dat die eco-normen het zo ver schoppen, zelfs in een te verwaarlozen niche (wat omvang betreft)

Wim 12:10
afbeelding van Wim

heel benieuwd naar!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws