CLS63 AMG debuteert op LA AutoShow

Mercedes stelde op het autosalon van Parijs de nieuwe CLS voor aan het grote publiek. Toen kregen we enkel zicht op de 'gewone' motorisaties. Hoewel we er zeker van waren dat er een AMG variant in de pijplijn zit, wisten we natuurlijk nog niet wanneer deze effectief zou worden voorgesteld. In de wandelgangen zou nu het gerucht de ronde doen dat de CLS AMG op de LA Auto Show van volgende maand gelanceerd zal worden.

 

Zoals gewoonlijk kunnen we heel wat sportieve touches verwachten voor de AMG variant van de CLS.  Sportstoelen, carbon afwerking en een kleiner sportstuur zijn zaken die we in het interieur alvast kunnen verwachten. Het exterieur zal voorzien zijn van grote AMG velgen, dikkere bumpers en zijschorten.

Onder de motorkap van de CLS63 AMG zal de nieuwe 5.5-liter grote V8 met twin-turbo komen te liggen. Dit blok levert 544pk en beschikt over 900Nm koppel. Net zoals bij de S-klasse AMG denken we dat het AMG Performance Package ook voor de CLS AMG zal worden aangeboden. Dit houdt in dat het vermogen stijgt tot zo'n 578pk en het koppel om en bij de 900Nm bedraagt. Een beetje vreemd dat de AMG's nog steeds verwijzen naar de 6.2-liter V8 die voordien onder kap lag, terwijl ze nu beter opnieuw 55 AMG zouden worden genoemd.

Achja, what's in a name?

Mercedes CLS (2012)

via BenzInsider

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 11:04
afbeelding van Wim

zonder twijfel een topper :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws