SsangYong plant 2 nieuwe modellen

Een artikel over SsangYong, die hebben we nog niet veel. En de paar die we schreven gingen over het faillissement. Maar zoals het spreekwoord luidt: onkruid vergaat niet. Sterker zelfs, SsangYong heeft aangekondigd een nieuwe SUV te zullen lanceren die het moet opnemen tegen de Hyundai Santa Fe. Binnen twaalf maanden zou hij op de markt te verkrijgen zijn.

De nieuwe SUV zou naar alle waarschijnlijkheid 'Musso' heten en zou zowel met voor- als vierwielaandrijving te verkrijgen zijn. Onder de kap zou een nieuwe SsanYong 2.2 diesel schuilen en een 2.0 benzinemotor uit het Mercedes kamp.

Een jaar na de lancering van de Musso zal SsangYong een kleinere SUV lanceren, die zou het dan weer opnemen tegen de karakteristieke Nissan Juke. De crossover zou gebouwd worden op een gloednieuw platform, in samenwerking met Mahindra (een Indisch bedrijf).

Verder zal de Rexton vervangen worden, details zijn daar nog niet van bekend. SsangYong is ook opnieuw verkrijgbaar op Belgische bodem, dan lieten ze ons in September weten.

Via Autocar

Reacties: 0 reacties

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws