Bowler EXR Nemesis : Range Rover Sport in extremis!

Bowler EXR NemesisLijkt een BMW X6 M, Mercedes ML 63 AMG of Porsche Cayenne Turbo je nog net iets te mak? Dan hebben de mannen van Bowler Offroad de ultieme oplossing voorbereid. Het prototype krijgt de naam 'Bowler EXR Nemesis' mee en wordt voorgesteld op het Race Car Live! event dat volgende week plaatsvindt op het circuit van Brands Hatch in de UK. Onderhuids is de EXR gebaseerd op de Range Rover Sport.

Ook de motoren van de Range Sport worden gebruikt, al zijn ze net dat iets pittiger dan in hun gewone uitvoering. De 5.0-liter V8 Supercharged is met zijn 610pk zo'n 100pk sterker. De 3.0 TDV6 wordt eveneens aangeboden, hier met een vermogen van 295pk (+50pk). Beide motorisaties zijn voorzien van een automatische 6-bak.

Uit de looks van het exterieur valt nog enigzins af te leiden dat de Range Rover Sport aan de basis lag van het ontwerp, maar verder gaat het ook niet. De EXR is voorzien van een lichtgewicht koetswerk dat voornamelijk is vervaardigd uit composiet materiaal. Ook in het interieur herken je de looks van de Range Sport, maar dan met veel aanpassingen om het wat sportiever te maken.

De EXR is niet uit het niets ontstaan. In essentie was dit model een zogenaamde 'desert racer'. Voorgangers van de EXR Nemesis  (voorzien van de oudere V8 motoren uit het Land Rover gamma als daar zijn de 4.0, 4.2 en 4.4-liter V8) waren te zien in de World Off Road Rally en in de alombekende Dakar Rally.

Deze EXR concept zou de allereerste straatlegale wagen zijn van Bowler. Niet mis om meteen de top van het segment naar de kroon te steken.

Bowler EXR Nemesis

Bowler EXR Nemesis
Bowler EXR Nemesis
Bowler EXR Nemesis

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 22:52
afbeelding van Yannick Degroeve

dat rode logo is wel speciaal... mss leuke goedkope personaliseren voor huidige Range owners...

Yannick Degroeve 16:44
afbeelding van Yannick Degroeve

zeker!
als je ziet wat die Bowler wild cat al voor een beest was?!?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws