Nissan LEAF is Auto van het Jaar 2011

Sommigen hadden hem op voorhand afgeschoten, wegens slechte toekomstvisie, terwijl anderen hem net loofden vanwege die visie. De Nissan LEAF is de nieuwe auto van het jaar geworden. Hij eindigt vooraan in de verkiezing met 257 punten. Daarmee laat hij de Alfa Romeo Giulietta (248 punten) en de Opel Meriva (244 punten) achter zich.

De Ford C-Max en de Citroën C3/DS3 maken de top vijf compleet. De Volvo S60 haalt het nog net voor de Dacia Duster, die met 132 punten de laatste plaats van de zeven genomineerden opeist.

Met deze overwinning krijgt Nissan de titel van Auto van het Jaar opnieuw, nadat de Nissan Micra deze prijs in 1993 won. Daarmee is hij de eerste volledig elektrische auto die deze prijs wint. Eerder won de Toyota Prius hem al, maar dat is een hybride. De Nissan Leaf volgt de Volkswagen Polo op.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 14:05
afbeelding van Pieter Aertgeerts

TdM, het gaat hem inderdaad niet om de mooiste, zuinigste of beste. Het gaat hem in deze verkiezing over welke wagen zich het best schikt naar de algemene trend. Een Guilietta is mooi, maar is meer van hetzelfde. (bij wijze van voorbeeld)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws