Nissan GT-R 2010 is halve seconde sneller dan voorganger

De facelift van de Godzilla werd in oktober 2010 gelanceerd, al was de informatie toen nog zeer gering. De nieuwe GT-R krijgt er naast de vreselijke LED-lichtjes vooral 45 pk bij, wat het totaal op 530 pk brengt. Welke invloed dat vermogen op de sprint naar 100 had was nog niet geweten, tot nu. Op 12 en 13 November werd de nieuwe GT-R uitgedaagd voor de sprint naar 96 km/u op het Sendai Race Way. Hoeveel seconden juist hoor ik je vragen? Drie seconden zeg ik u, dat is een halve seconde sneller dan de eerste variant GT-R. Belachelijk snel voor een wagen die nog te betalen is ook.

De sprint werd gereden op een zonnige dag met een temperatuur die schommelde tussen 15 en 19 graden. De wagen was in haar standaarduitvoering met standaard banden en standaard wielen. Voor het pedaal werd gevloerd, zette de bestuurder de wagen alvast in 'R' stand, wat de ophanging en het VDC-R (Vehicle Dynamic Control) beïnvloedde.

Wij zijn benieuwd hoe een zekere Duitse constructeur zal reageren.

stats Nissan GT-R


Nissan GT-R facelift 2010
Nissan GT-R facelift 2010
Nissan GT-R facelift 2010
Nissan GT-R facelift 2010

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
zany 09:25
afbeelding van zany

Ik heb 1 keer de eer gehad om er in rond te rijden (eerste model), je staat niet alleen versteld van de prestaties, maar ook van het comfort en de rijeigenschappen bij lage snelheden. Het is echt ongelooflijk dat deze wagen zo'n prijs heeft. En mensen maken dan wel eens de grap; "je rijd nog steeds met een Nissan". Ben blij dat er een constructeur het lef toont om zo iets op de markt te brengen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws