Autofans Awards 2010

Het begint hier zowat traditie te worden om in de laatste dagen van het jaar ook even terug te kijken naar hoe de site geëvolueerd is. Ook dit jaar weer willen we een aantal wagens wat extra in de kijker plaatsen door de Autofans Awards toe te kennen. Toch bleek dat niet zo eenvoudig als gedacht, met meer dan 100 wagens die we het voorbije jaar zelf aan de tand voelden. Ook het aantal categorieën neemt uitbreiding, al blijkt dit niet enkel bij ons het geval. Let op de nieuwe categorieën 'Beste filmpje' en 'Grootste tegenvaller'.

We wuifden redactielid Pieter Ameye uit, maar verwelkomden er twee nieuwe in de plaats. Cristof en Yannick zijn redactieleden die hun waarde al bewezen hebben in de voorbije maanden. De ene door zijn Italiaans autobloed, de andere door zijn neus voor artikeltjes in de rand. Zelf bouwen we gestaag verder aan de site en we zien aan jullie reacties dat we op de goede weg zijn. De wijzigingen zijn niet altijd zichtbaar voor jullie, al geloven we dat de recente toevoeging van de galerij onontbeerlijk was voor een site als de onze. Het wordt voor ons op deze manier eenvoudiger om meer foto's bij de rijtesten en artikels te plaatsen, daar waar we anders een overkill creërden, met scroll-klachten in de wijsvinger tot gevolg hadden.

Leukste wagen:

  1. Renault Mégane RS

  2. Nissan 370z

  3. Land Rover Discovery

De Renault Mégane RS blijkt het meeste plezier te bieden van bij het laagste toerental, de Nissan doet hetzelfde maar op een iets andere manier. De Discovery blinkt uit door zijn afwerking en zijn stoere looks.

Beste prijs/kwaliteit:

  1. Skoda Superb Combi

  2. Chevrolet Cruze

  3. Subaru Forester

De Skoda Superb Combi wint met een aantal autolengtes voorsprong, al moeten we stellen dat ook de Chevrolet Cruze een goeie indruk op ons naliet. De Subaru Forester is een miskende terreinwagen, we mochten zijn kwaliteiten ervaren in de ardennen begin dit jaar.

Grootste verrassing van 2010:

  1. Peugeot RC-Z

  2. Saab 9-5

  3. Mitsubishi ASX

Een Peugeot coupé was iets waar we niet dadelijk naar uitkeken, na de wat slappe Franse combinaties van de laatste jaren, toch bleek hij tegen onze vooroordelen in te gaan. De Saab hadden we vooraf afgeschreven als een Zweedse Insignia maar ook daar zagen we dat de wagen een heel andere sfeer uitademt, typisch aan het Zweedse merk. De Mitsubishi ASX verraste door zijn zuinige dieselmotor.

Mooiste foto's:

  1. BMW 530d

  2. Renault Twingo RS Gordini

  3. Saab 9-5

De noeste arbeid van Glenn Nuijens haalt het voor het harde werk van Jordi Lauwers en Thomas Anthoni. Al zijn ze wel aan elkaar gewaagd.

Grootste tegenvaller:

  1. Chevrolet Captiva

  2. Skoda Fabia RS

  3. Renault Wind

We testten de Chevrolet Captiva voor de LPG-installatie af-fabriek, maar werden teleurgesteld door de slappe besturing en dito versnellingsbak van de benzinevariant. Hopen dat het bij de facelift beter gesteld is. De Skoda Fabia RS kan volgens ons de RS-beloftes niet waar maken. Net hetzelfde voor de Renault Wind, wiens stevige motor wordt tegengewerkt door het hoge gewicht.

Leukste event:

  1. Jaguar Racing op de Nurburgring

2.  24u van Francorchamps

  1. Karting For Life

Een dagje gaan rijden met Jaguars op de Nurburgring bleef de redactie het meest bij. Ook de live-beleving van de 24u in Francorchamps hoort er bij. Toch zal ons eerste grootschalige evenement 'Karting for Life' het langst bijblijven.

Leukste salon:

  1. Parijs

  2. Genève

  3. Brussel

Voor het eerst waren we op bovenstaande salons persoonlijk aanwezig. Parijs liet daarbij de beste indruk na, al had het compacte van Genève ook zijn charmes. Brussel is een thuismatch, dus die is te verwachten in de top3.

Leukste filmpje:

  1. BMW Z4 35is

  2. Volkswagen Golf R

  3. BMW 530d

We maakten dit jaar wat fanatieker filmpjes van onze rijtesten, al is het moeilijk kiezen van welke wagen we een filmpje willen. De BMW Z4 krijgt de eer van het 'beste filmpje' vanwege de dynamiek die er in zit. De Golf R laat in het filmpje zijn verslavend geluid horen, terwijl de BMW 530d zijn klasse goed tot uiting laat komen in het filmpje.

Als je het niet eens bent met de door ons verkozen laureaten, kan je je eigen top 3 altijd kwijt in de comments hieronder.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 13:15
afbeelding van Pieter Aertgeerts

2010 was een druk en goed autofans-jaar. Hopelijk doet 2011 nog beter !

Quin 13:25
afbeelding van Quin

Mooi lijstje, al mis ik Giulietta-rijtest al zal dat wel enorm subjectief zijn :D.

Ik ben vooral onder de indruk geweest van de foto's bij de rijtesten. Die leken keer op keer erg professioneel, net of ze uit het boekske komen ;).

Doe zo verder en prettige feesten!

Techno Patat 18:32
afbeelding van Techno Patat

Ik mis ook ergens een alfa :p! Maar verder ben ik het redelijk eens met de lijst! Enkel leukste is voor my wss de 370z, want van die franse leuke karretjes weet ik dat ze max 5 jaar leuk blijven, daarna mag je redelijk kosten doen...

Ik ken iemand met een 350z van +-5 jaar en daar is bij wijze van spreken nog geen sleutel aangeweest...

Dus insta fun gehalte: rs

Eigenaarsfuk gehalte in het geheel: wss de 370z! (zeg nooit nooit, die nieuwe renaults kunnen ook plots veel duurzamer zijn, of omgekeerd, nissans versleten na 5 jaar...)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws