Subaru FT-86 komt er in 2011

Subaru en Toyota werken samen aan een sportcoupé. De eerste resultaten werden getoond met het FT-86 concept dat sindsdien op elk salon stond te pronken. Destijds werd nog gedacht dat de productievariant er pas in 2013 zou aankomen, dat wordt nu tegengesproken door de president van  Fuji Heavy Industries (Subaru's moederbedrijf). Zij zeggen dat de joint-venture eind 2011 (december) zal worden gelanceerd, dat is twee jaar eerder dan verwacht!

Mori Ikuo voegde daaraan toe dat de testen bijna kunnen worden afgerond. Uiteraard neemt hij ook de woorden zuinig, efficiënt en comfortabel in de mond. Geruchten gingen ook dat er twee varianten ontworpen gingen worden. Onder beide motorkappen zou een tweeliter boxermotor schuilen. In de Toyota is deze goed voor 200 pk, in de Subaru geeft hij maar liefst 260 pk vrij.

Toch zijn pk's niet alles, dus geven ze de wagen ook de achteras van de Impreza mee, in combinatie met het chassis van de Legacy. Zowel de Toyota als de Subaru krijgen de zesversnellingsbak uit de rekken van Subaru mee. Het uiterlijk zou verschillen in de bumpers, grille en velgen. Dar zouden de ontwerpers de Subaru iets aggressiever laten ogen in vergelijking met de Toyota. De wagen krijgt ook geen vierwielaandrijving omdat dit het gewicht en ook de prijs de hoogte zou injagen.

Het grootste werk dat nog gedaan moet worden is homologeren van de wagen in de andere markten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 11:50
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Amerikaanse richtprijs is 20.000 dollar.

Karel 19:34
afbeelding van Karel

zal hier dan wss 30k kosten denk ik

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws