Autonieuws: Varia

Voor de VIP: Audi A8 L Security Armored Vehicle

Voor wie zich graag wil beschermen tegen allerlei geschut dat het op zijn ver important persoontje gemunt heeft, heeft Audi de A8 L Security Armored Vehicle klaar. Daarmee willen ze in Ingolstadt vanaf komende zomer de concurrentie aangaan met BMW en Mercedes. De ingenieurs hielden bij het ontwerpen van de A8 al in gedachten dat er een gepantserde versie van zou komen.

Daardoor kunnen ze bij Audi nu met een volledig geïntegreerd high-security ontwerp uitpakken.

De meeste aanpassingen worden handmatig aangebracht in een productiezone met speciaal vergrendelde deuren, terwijl het gebruik van gsm's er strikt verboden is. De volledige ombouw neemt zowat 450 werkuren in beslag. De Audi A8 L Security is gecertifieerd op VR 7-niveau, terwijl sommige gedeelten van de bepantsering zelfs VR9 en VR10 als label krijgen. De volledige constructie zorgt ervoor dat de wagen zowat 720 kg extra weegt.

De wagen wordt aangedreven door een 6.3 l W12 met 500 pk. In 7,3 seconden rijdt hij van 0 tot 100. Het verbruik ligt volgens Audi op 13l/100 km, al lijkt ons dat erg optimistisch vanwege het extra gewicht. Een zuiniger versie komt later en zou maar 10 l/100 km gaan verbruiken.

Erg veel details worden niet vrijgegegeven om de veiligheid te waarborgen, al geeft Audi wel mee dat de wagen een aanval met een militaire handgranaat kan overleven. Verder kan je via een tweewegs-intercom communiceren met de buitenwereld en kan je de deuren via een speciale knop uit de wagen laten vallen, voor het geval je ze niet op de normale manier openkrijgt.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen