Krijgt de volgende Focus RS een dieselmotor?

Minder rijplezier maar meer koppel, minder verbruik maar meer roetuitstoot, zelfde vermogen maar minder mooi geluid, en tóch zou de volgende Focus RS wel eens een dieselmotor onder de kap kunnen krijgen. Dat hebben ze bij Autoblog opgevangen bij Brits sales directeur John Wellsman. Die stelt dat een dieselmotor een mooie aanvulling kan zijn op de benzinevariant en ook kan dienen om de kosten voor de eigenaars te drukken.

De

vorige Focus RS was volgens de Brit een succes, hoewel vele kopers de wagen al snel weer verkopen omdat ze de lopende kosten niet kunnen veroorloven. "A diesel engine that offered similar performance to the petrol unit is just what the RS needs," vertelt een dealer. "The diesel engines are now really drivable and other brands have done well with performance versions, like Skoda and its vRS. I think a diesel is a great idea and would sell very well.'

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:35
afbeelding van Techno Patat

hmm, ik vind die 5 cilinder blokjes van volvo (onder andere de mijne) toch echt wel lekker klinken, beter dan veel benzine's ...

ik volg waxweazel wel: eerder een ST, het RS label moet toch iets met rally te maken hebben, en diesel zou dat weggooien!

en over het feit dat velen ze weg doen: dat is waar, zoek maar eens op hoeveel RS'n er te koop staan, ze kosten niet veel, maar als je alles uitrekent kom je op een heel leuke mercedes per jaar!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws