Kia gaat een poging doen om de Mazda MX-5 te evenaren

Kia MX-5Bij Kia noemen ze hem simpelweg, de Kia MX5... Een echte naam hebben ze nog niet blijkbaar. Daar Kia zeer sterk aan het groeien is willen ze een roadster in hun gamma. Met die roadster willen ze gekenmerkt worden met woorden als "Dynamisch, Sportief en Fun" De woorden die we dus ook associëren met een MX-5...

 

Bij Kia willen ze maar wat graag een sportief model. Om hen te quoten: "The brand deserves a sporty car, like a roadster" Idd de MX-5 is ook geen Caabrioolet, maar een rasechte Roadster. Daar zitten ze dus al goed! Qua uiterlijk gaan ze voorlopig een stoere "tiger nose grille" gebruiken (zie vooraanzicht) die de auto er wat aggresiever moet laten uitzien.

Kia wil ook duidelijk maken dan ze het jongere zustermerk zijn van Hyundai. "Kia is fun, dynamic and more youthful, Hyundai is more about style and comfort: more upmarket." Upmarket? Even verduidelijken met als voorbeeld de VAG-group: Als hyundai VW is... dan is Kia meer als SEAT.

Ik ben benieuwd wat voor lekkers ze er gaan van maken en aan welke prijs! De eerste twee foto's, vrijgegeven door Kia zier alvast niet slecht uit!

Kia's MX-5 rivaal
Kia's MX-5 rivaal

Bron: AutoExpress

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
chuwie 16:52
afbeelding van chuwie

MX-5 RULES!!!! :p

Adolf Van Oostende 21:35
afbeelding van Adolf Van Oostende

Ziet er een reïncarnatie vd Pontiac Solstice (Opel GT) uit

Yvesw 22:58
afbeelding van Yvesw

Nog wel een fijn karretje met inderdaad verdacht veel linken naar de Solstice.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws