Nieuwe Dodge Charger krijgt 1.75 TBi Alfa-blok

Fiat en Chrysler doen gelukkig meer dan alles logo's op elkaars wagens kleven, al kunnen ze dat wel goed. Dit weekend raakte bekend dat de nieuwe variant van de Dodge Charger, die er dit jaar nog aankomt, het TBi-blok van Alfa Romeo krijgt. Dat wil zeggen dat je vanaf heden geen V6 meer vindt in de Charger, wel een 1.75 liter viercilinder. Volgens beide constructeurs is die combinatie uiteraard top. Want hij zou een stuk minder gaan verbruiken zonder daarom aan vermogen te moeten inboeten.

Hetzelfde TBi blok ligt trouwens in de Giulietta en de 159 en zal binnenkort ook in de 4C Sports Coupé komen te liggen. De nieuwe Charger wordt met z'n nieuwe motor 225 pk en 340 Nm sterk. De sprint naar 100 km/u zou hij in 8,1 seconden afleggen. De Charger krijgt standaard achterwielaandrijving maar ziet ook vierwielaandrijving in de optielijst verschijnen. Een all-wheeldrivesysteem dat de aandrijving op de voorwielen uitschakelt wanneer de omstandigheden het toelaten.

Initieel werd er gesproken over een 5,7l V8 HEMI of een nieuwe 3,6l V6 Pentastar, of een viercilinder met beperkte longinhoud voor dezelfde rijbeleving kan zorgen is nog maar de vraag.

Via Carscoop

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
chuwie 19:05
afbeelding van chuwie

nogal raar, pure muscle car... met italiaans hart, niet mijn smaak..de auto zelf prachtig!
maar liever een pentastar eronder <3

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws