Kleine Rolls groeit: Rolls Royce Ghost LWB

Rolls Royce ontwikkelde eerder de Ghost voor wie de Phantom iets té imposant vond. Nu doen ze het omgekeerde nummertje en ontwikkelen ze de Ghost LWB voor wie de Ghost wat te klein vindt. Dat de introductie ervan net op een Chinees salon plaatsvindt, hoeft niet te verbazen, aangezien Chinese kopers een voorkeur hebben van verlengde versies van bestaande modellen. De groeispurt van 17 cm zorgt ervoor dat de Ghost LWB een totale lengte van 5,57m kan voorrijden.

De wielbasis bedraagt met 3,47m evenveel als de totale lengte van een kleine stadswagen. Dat de beenruimte achteraan in de Ghost is verdubbeld, is dan ook het gevolg.

Onder de kap wijzigt er niets, de 6.6 liter V12 met twee turbo's, 563 pk en 780 Nm brengt de wagen nog steeds vlotjes op zijn bestemming. In 5 seconden gaat de wagen overigens van 0 naar 100 km/u.

De productie blijft eerder beperkt tot een klein aantal exemplaren, tegen midden 2012 zouden deze bij de klanten op de oprijlaan moeten staan. Kostprijs van dit alles is 548.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws