Nissan LEAF is nu ook World Car of the Year 2011

Hoewel de groeimarkten duidelijk in Azië liggen, blijkt de World Car of the Year-verkiezing nog steeds op de European Car of the Year verkiezing te lijken. Vorig jaar wonde Volkswagen Polo beide prijzen, dit jaar gaat de Nissan LEAF in de twee competities met de pluimen lopen. Het is een beetje een vreemd zicht, het podium van de WCOTY-verkiezing, want de Leaf gaat de BMW 5-reeks en de Audi A8 vooraf. World Performance Car is de Ferrari 458 Italia, de World Car Design-prijs gaat naar de Asto Martin Rapide.

De Chevrolet Volt gaat in de World Green Car-categorie de BMW 320d Efficient Dynamics en Nissan LEAF vooraf. Opvallend daar is ook dat de Porsche Cayenne Hybrid op de longlist stond, niet echt een groene auto, me dunkt. 66 juryleden beoordeelden de wagens, voor België was Xavier Daffe afgevaardigd. (een jurylid uit Nederland was er niet?)

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 09:58
afbeelding van Yvesw

Dit is nu eens echt een autoverkiezing voor mensen die puur geïnteresseerd zijn in het commercieel oogpunt van auto's... Kom op, World Car Of The Year, een Leaf...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws