Ook straatversie van Zagato TZ3: TZ3 Stradale

Als ik je twee jaar geleden zou vertellen dat Alfa Romeo een exclusieve sportwagen had op basis van de Dodge Viper, zou je me waarschijnlijk uitgelachen hebben. Toch heeft Zagato de techniek van de Viper gebruikt om de Zagato TZ3 Stradale met Alfa Romeo badge op te zetten. De verhoudingen ten opzichte van de TZ3 Corsa concept car die Zagato vorig jaar voorstelde zijn ietwat gewijzigd zodat de dikke SRT-10 motor van de Viper, voorzien van 600 pk onder de carrosserie past.

Deze Stradale zal in een oplage van 9 exemplaren gebouwd worden. Het eerste exemplaar is al verpatst aan Amerikaan Eric King, een notior Alfa Romeo- en Zagato-liefhebber. Nummer twee zal naar Japan verscheept worden, nummer drie is voor een Europese klant.

Zagato bouwde de TZ3 Corsa ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Alfa Romeo. Deze wagen viel erg in de smaak bij het publiek, zo kreeg hij de Villa d'Este Design Concept Award. Nu Alfa 101 jaar oud is, vonden ze het bij Zagato tijd voor de straatversie van de TZ3.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anoniem 21:08
afbeelding van Anoniem

Ergens spijtig van de side pipe, maar zet hem toch maar voor de deur!

Quin 12:51
afbeelding van Quin

Een absolute beauty, nu hopen dat er tenminste één rijke Belg is met smaak zodat we een kans hebben die in het echt te zien rondrijden :).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws