Jaguar lijkt in Duitse val te lopen met 40(!) nieuwigheden

De Britse - lees: Indische - constructeur Jaguar Land Rover zou plannen hebben om niet meer dan 40, veertig!, nieuwe modellen en technologiën te ontwikkelen. Volgens het Detroit Bureau wordt er met scherp gericht op BMW en Audi. Jaguar zou bijvoorbeeld een opvolger ontwikkelen voor de X-type en daarmee de BMW 3-reeks aanpakken. Om de concurrentiestrijd voluit aan te gaan, zou er meteen ook een hatch, tweedeurs coupé en zelfs een vierdeurs coupé worden uitgebracht. Mogelijks volgt er later zelfs nog een cabrio variant. Het blijft echter niet bij de standaard wagens, Jaguar gaat zich ook storten op de crossover en SUV markt.

Volgens hen is er voldoende ruimte tussen Jaguar en Land Rover om Jaguar een SUV en crossover te laten bouwen. Die twee modellen moeten het dan opnemen tegen de BMW X5, Audi Q7 en indien ze ook een crossover plannen, de Q3 en X1/X3. Naast het belachelijk aantal nieuwe modellen wil de groep ook een hele boel nieuwe motoren en versnellingsbakken ontwikkelen. Daarbij wordt ook gedacht aan hybride modellen. De hybride-turbine die in het C-X75 concept lag zou niet in aanmerking komen.

Wat er van waar is, en in welke tijdspanne we deze nieuwe modellen mogen verwachten, is nog maar de vraag. Wij hopen alleen dat er een goede en zeer creatieve tekenaar aan de tafels zit bij Jaguar, want de originaliteit bij de Duiste merken is de laatste tijd al even zoek, en dat wordt hen niet in dank af genomen. Hopelijk laat Jaguar zich niet vangen door verleidelijke volumecijfers.

Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 06:25
afbeelding van Techno Patat

Bij de MEESTE duitse merken, want mercedes is toch redelijk fris imo...

Maar ot: dat wordt denk ik geen goede zet, ze hebben belange na niet genoeg dealers om dat allemaal kwijt te graken! Ik zou niet weten waar ik van tielt de dichtste jag dealer vind, wss is dat roeselare! En ik heb ze toch liever iets dichter! Zelfde verhaal met lexus... Ik moet daarvoor 40 min rjden naar kortrijk... Kan ook bij lokale toyota dealer, maar aankopen doe je daar toch liever niet...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws