Audi toont ons de toekomst van de GPS

Tegenwoordig kunnen we al aardig wat geavanceerde navigatietoestellen kopen, zowel optioneel in wagens als after market in de elektrozaken (TomTom, Garmin,...). Audi denkt dat het allemaal nog iets beter kan, en heeft daarom in samenwerking met het 'Institute of Technology' van Massachusetts een navigatiesysteem ontwikkeld dat het hele dashboard als 3D Head-up display gebruikt.

Het beest kreeg de naam AIDA mee, wat staat voor 'Affective Intelligent Driving Agent'. Het systeem laat toe om bestemming te selecteren met enkele simpele handbewegingen en toont de af te leggen route in een zeer realistische 3D projectie. Een aannemelijke kritiek op het systeem is, dat het voor aanzienlijk wat afleiding zorgt, zeker in de stad. Het beperkt het gezichtsveld voor een stuk, en zal om die reden niet meteen haar weg vinden naar de wagens in de showroom.

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yannick Degroeve 14:21
afbeelding van Yannick Degroeve

nou.... ik hoop écht dat het NIET zo gaat worden.... geef mij maar gewoon TomTom 3D of Google Earth navigatie...
dit is er weer over....

Techno Patat 17:37
afbeelding van Techno Patat

@ponrow: niet als je niet veel tijd hebt (AANWEZIG, ik vertrek altijd maar net op tijd :D!), en al zeker niet als je alleen zit, als je met een paar maten een roadtrip maakt dan MOET dat gewoon met kaart, het is te grappig om je maten na enkele pinten te zien sukkelen met een vouwkaart :D!

Yvesw 19:13
afbeelding van Yvesw

@Ponrow: Een echte man laat zich rijden door zijn vrouw... Nadat hij zich net op haar kosten heeft zat gedronken!

Techno Patat 18:41
afbeelding van Techno Patat

@yves: een echte man kan zich niet laten rijden door een vrouw, slecht voor z'n ego! bij mij is dat het geval, als de vriendin rijdt moet ik oftewel gedronken hebben, oftewel 5 min ervoor 'gemogen' hebben zodat ik nog in een goeje bui ben :D!

en @ponrow: vandaar je liefde voor gps'n :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws