Ford ontwikkelt zetel met hartslagmeter (+video)

Ford zit erg in met veiligheid van de mensen die met hun wagens rijden. Zo blijkt ook uit dit recente bericht. Het merk werkt aan een zetel met hartslagmeter. De informatie die door dit systeem wordt verzameld, kan dan gebruikt worden om andere veiligheidsvoorzieningen te sturen of om bepaalde instructies door te geven aan de chauffeur.

Ik hoor jullie al denken en jezelf afvragen hoe dit systeem dan wel mag werken, want bij een normale hartslagmeter om te sporten draag je een zender op je borstkas. Het kan niet de bedoeling zijn dat je telkens als je in de auto stapt zo'n onhandige borstriem moet aandoen. Hierop heeft Ford een oplossing bedacht. Sensoren meten namelijk je hartslag doorheen je kleren via zes sensoren in de zetel.

"As always in medicine, the earlier a condition is detected the easier it is to treat and this technology even has the potential to be instrumental in diagnosing conditions drivers were previously unaware they had," said Dr. Achim Lindner, medical officer for the Ford European Research and Innovation Centre.

Ford ziet een groot nut weggelegd voor deze technologie voor oudere bestuurders die een groter risico lopen op het krijgen van een hartaanval. Des te eerder dat kan worden opgespoord, des te beter. Niet alleen voor de gezondheid van de chauffeur in kwestie, maar ook voor de gezondheid en veiligheid van de andere weggebruikers.

 

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
maxim 13:33
afbeelding van maxim

je zou beter via het stuur de hartslag nemen

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws