Renault Mégane RS Trophy pakt record op Nürburgring

Update: onboard video toegevoegd - Renault ging deze week op pad met haar heetste Megane, de RS Trophy. Onder de kap schuilen 265 ponies en 360 Nm, en dat allemaal op de voorwielen. En dat laatste is belangrijk, want de Mégane RS Trophy pakte deze week het nieuwe record binnen de voorwielaangedreven wagens op de gekende Duitse 'Ring. De Trophy doet zijn rondje in 8 minuten en 7,97 seconden. Dat is de volle negen seconden sneller dan het verbroken record. Hiermee vervangt Renault zichzelf, want het vorige record stond op naam van de Megane R26R (2008). De wagen werd bestuurd door Laurent Hurgon, een van de testrijders bij Renault. Hij reed dat rondje in de Trophy zoals wij hem kunnen kopen en brak het record in zijn tweede lap van de ochtend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 12:32
afbeelding van Anonieme gebruiker

Het bewijs dat jet met veel pk's en rechtelijnsacceleratie niet de snelste persé ben :D
Ford, VAG, Mazda & Opel moeten echt wel eens in de leer gaan bij Renault Sport !

Weet iemand de ringtijden van de huidige Audi RS3, TT-RS, Subaru WRX STI en Mitsu Evo ? Om eens te vergelijken of 4WD zoveel verschil uitmaakt.

Pieter Aertgeerts 12:53
afbeelding van Pieter Aertgeerts

De RS Trophy staat op de 100ste plek, van alle wagens. Straf vind ik dat.

Porscher 13:12
afbeelding van Porscher

Ik zie nergens een Ford Focus RS (500) of dergelijke Opels en VW's staan van de voorbije jaren (2005 is al lang geleden...). Enige vergelijking lijkt me dan ook niet correct.

Techno Patat 14:08
afbeelding van Techno Patat

Sub's en evo's gaan hier niet op vind ik, die zijn gemaakt voor binnenbaantjes, tussenacceleraties en handrembochtjes... Topsnelheid van sub's is meestal redelijk ruk vergeleken met hun pk's (op de oude na dan)!

Rij met deze in de binnenbaantjes tegen een wrx of evo en je rijdt de renault zoek! De renault is dan ook de snelste voorwieler m, niet de snelste 4 wieler!

Dat doet daarentegen niets van het feit dat dit een indrukwekkende tijd is, of een indrukwekkend tijdsverschil! 9 sec sneller dan de bejubelde megane rsR, en dat plots met 15 pk's en wat bandjes :p! Zeer indrukwekkend van de Fransosen!!

Pieter Aertgeerts 09:27
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ter aanvulling, AutoSport reed zonet de 1-reeks M over de Nurburgring en tikte af op 8:15. Dat zijn de volle zeven seconden trager dan de Renault. De RS3 en Cayman zouden nog trager zijn.

Techno Patat 15:21
afbeelding van Techno Patat

@olivier: if it doesn't come dangerous at any point, your not driving it hard enough! (of iets in die aard, ik dacht dat Senna zoiets verteld heeft ooit ;)!)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws