Volgende Mazda MX5 wordt 320 kg lichter

Mazda voelt de concurrentie voor hun kleine roadster stilaan komen en zal bij het volgende model erg veel moeite doen om het gewicht naar beneden te halen. Volgens een insider zou dat gewicht 320 kg lager dan de huidige MX5 komen te liggen. Dat is een gewichtsbesparing van dertig procent. Daarmee leunt de nieuwe MX5 veel dichter aan bij het originele concept uit 1989 en dat kan wel eens de garantie zijn voor het voortbestaan van het model.

Voor de gewichtsbesparing rekent Mazda op een lichtere motor, high-strength staal en minder onderdelen. Zo zou het handschoenkastje verdwijnen en wordt de handleiding op een USB-stick gezet.

The devil is in the detail once again. De wagen zou minder breed worden, in het voordeel van de gewichtsbesparing en de vermindering van het frontale oppervlak. Moeilijkheid daarbij is de impact bij een zijdelingse aanrijding beperken. Ook zou Mazda opteren voor een 1.4 motor, voorzien van een turbo en Mazda's SkyActiv- technologie.

De prijs van de kleinere MX5 moet ook verlaagd worden om de kleinere auto verkocht te krijgen. Dat zou dan weer plaats maken voor een groter RX-wankelmotor model in de catalogus. Toch hoeven we volgens de insider de nieuwe MX5 nog niet dadelijk te verwachten. De hoge ontwikkelingskost en intensieve studies van de SkyActiv-technologie zorgden ervoor dat andere projecten, waaronder deze MX5, op de lange baan werden geschoven.

Via: Auto Observer

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
TdM 01:14
afbeelding van TdM

320 kg minder zal de mx5 goed doen want nu is hij een beetje log ;)

Nathan 01:54
afbeelding van Nathan

Yannick, laat die Z3 coupé voor wat het is ;). Koop u gewoon een nieuwe Miata :p.

Mesoerrie 12:39
afbeelding van Mesoerrie

Kan alleen maar toegejuicht worden :D

Techno Patat 18:51
afbeelding van Techno Patat

ik volg nathan! screw die z3, ga maar voor deze :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws