Verkoopscijfers: juni 2011

Collega Pieter zat vorige maand een beetje fout met de voorspelling dat de negatieve groei in de top3 omgebogen zou worden. Volkswagen, Peugeot en Renault spelen dan wel haasje-over, alledrie de merken laten een mindere verkoop optekenen dan dezelfde periode vorig jaar. Citroën zakt een plaatsje ten voordele van Ford, BMW verkocht in de voorbije maand minder dan Audi. Ook Honda, Suzuki en Toyota hebben last van een min-teken voor hun groeicijfer, een uitloper van de aardbeving in Japan? Ssangyong laat dan weer een fikse stijging optekenen, van zeven naar dertig verkochte exemplaren, vorige maand waren er dat nog dertien.

Voor het geval je je rekenmachine niet bij de hand hebt: in juni 2011 werden 48.353 nieuwe inschrijvingen geregistreerd, dat is 10,25 procent minder dan in juni 2010. Febiac zelf verklaart dat door het mindere aantal werkdagen in juni 2011 tegenover juni 2010 en stelt dat de markt blijft groeien tegenover de recordcijfers van vorig jaar.

Verkoopscijfers juni 2011

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Karel 12:16
afbeelding van Karel

toch vreemd dat het terug naar beneden gaat

Techno Patat 16:27
afbeelding van Techno Patat

wat is dede? ik google het en kom vooral mensen uit... geen auto's :p!

kamp0099 heb ik ook nog nooit van gehoord en die site ziet er uit alsof hij gemaakt is door een 80 jarige man in ICT lessen van de Okra club!

12 infinity's en 23 subaru's! das begod niet veel slechter dan ferrari voor de crisis! Een patat aankooptip: doe maar infinity, even inclusief als die steigerende paardjes :D!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws